+31 348 449 660

Phone

CladBoy

De allrounder voor sandwich dak- en wandpanelen
De CladBoy van VIAVAC is het ideale vacu├╝m hijsgereedschap voor de montage van sandwich dak- en wandpanelen. Dit veelzijdige apparaat is tot op heden het bekendste product van VIAVAC en heeft een wereldwijde reputatie. De CladBoy is beschikbaar voor verhuur en verkoop.

Modulaire bouwwijze

De CladBoy is het veelzijdige vacu├╝m hijsgereedschap voor de montage van zowel sandwich dak- als wandpanelen. Door zijn modulaire bouwwijze is het apparaat in verschillende configuraties op te bouwen en hierdoor geschikt voor diverse montagedoeleinden. Zowel lange als korte panelen kunnen eenvoudig worden geplaatst.

FUNCTIES

 • 360┬░ draaibaar met blokkering bij iedere 90┬░
 • 90┬░ kantelbaar

TECHNISCHE GEGEVENS

Type CB4 CB5
Hijsvermogen 800 kg 800 kg
Max. lengte panelen dak 25 m 25 m
Max. lengte panelen wand 14 m 14 m
Eigen gewicht 125 kg 150 kg
Vacu├╝mcircuit enkel circuit dubbel circuit

Dak- en wandmontage

Sandwich dakpanelen tot een lengte van 25 meter en een gewicht van 800 kg kunnen eenvoudig, plat of hellend, worden geplaatst. Daarnaast is dit apparaat (uitgevoerd met een enkel of dubbel vacu├╝msysteem) geschikt voor het monteren van horizontale en verticale sandwich wandpanelen tot een lengte van 14 meter of een gewicht van 800 kg. Middels de juiste configuratie van de CladBoy, wordt knikken van panelen voorkomen.

Renovatieprojecten

De CladBoy wordt met grote regelmaat ingezet bij renovatieprojecten. In veel gevallen gaat het hierbij om het saneren van asbestdaken. Om bijvoorbeeld ligboxen- of jongveestallen niet te lang aan weersomstandigheden bloot te stellen, is montagesnelheid van groot belang. Naast geïsoleerde dakpanplaten is de CladBoy zeer geschikt voor de montage van;

 • gebogen sandwich dakpanelen;
 • sandwichpanelen met ge├»ntegreerde zonne-energie systemen;
 • zware steenwol wandpanelen.
 • stalen dakplaten

Geschikt voor alle soorten sandwichpanelen

De standaard zuignappen zijn geschikt voor een breed scala aan gangbare wand- en dakpanelen. Voor andere profileringen, zoals golf- en dakpanprofielen, zijn speciale zuignappensets verkrijgbaar.

Transport en opslag

Ook over transport en opslag is nagedacht. Het transportframe bestaat uit verschillende onderdelen van het modulair op te bouwen apparaat. Deze zorgen voor het schadevrij transporteren en het eenvoudig opbouwen van de vacu├╝mheffer. Daarnaast is er een afdekhoes beschikbaar die het apparaat beschermt tegen vuil of regen.


 • De allrounder voor dak- en wandpanelen.

 • Uitvoering voor wandpanelen.

 • Compact en eenvoudig te vervoeren.

Vraag een offerte aan:

Vacu├╝mcircuit:
Max. capaciteit gewicht:
Max. capaciteit lengte:
Eigen gewicht:

CB4

Circuit gauge
800 kg
dak 25 m /
wand 14 m
125 kg

CB5

Circuit gauge Circuit gauge
800 kg
dak 25 m /
wand 14 m
150 kg

Types

 • G
  800 kg

  L
  dak 25 m /
  wand 14 m

  E
  125 kg

  C
  Enkel
 • G
  800 kg

  L
  dak 25 m /
  wand 14 m

  E
  150 kg

  C
  Dubbel

Liever een andere vacu├╝mheffer?
Bekijk hier het totaalaanbod vacu├╝mheffers.