+31 348 449 660

Phone

“We zijn niet voor niets al bijna twintig jaar klant, het zijn gewoon superproducten.”

– Richard Kuyl, uitvoerder bij Toes montage B.V.

 

‘Een van de eerste klanten van VIAVAC’

Richard Kuyl, uitvoerder bij Toes montage: “We doen vaak specialistische projecten. Zo hebben we het dak en spanten van station Noord (Noord Zuidlijn Amsterdam) gemonteerd. Ook zijn we bezig met de uitbreidingen van Ahoy in Rotterdam. Voor zulke klussen gebruiken we altijd de producten van VIAVAC. Toes montage is een familiebedrijf, inmiddels is de derde generatie actief. We hebben zo’n 50 medewerkers in dienst en zelf ben ik al 30 jaar werkzaam bij Toes Montage B.V. Twintig jaar geleden waren we één van de eerste klanten van VIAVAC.

‘Grote voorraad, altijd snel operationeel’

Voordat VIAVAC bestond, gebruikten we een andere merken en middelen. Die middelen waren echter groter en minder flexibel. Toen we de CladBoy zagen op een bouwbeurs in Utrecht, waren we direct om. Het is een compacte machine die onze werkzaamheden aanzienlijk verlichten en waar we personeelskosten mee besparen.

Het contact met VIAVAC verloopt heel prettig. We krijgen een seintje voor de keuring, bij een storing worden we snel geholpen en onderdelen kan ik altijd snel ophalen, of ze worden opgestuurd. De grote voorraad is heel fijn, het bespaart veel kosten als we snel weer operationeel zijn.

VIAVAC is voor ons ook echt dé voorloper: als er iets speciaals in de markt is, zijn ze er 9 van de 10 keer ook al mee bezig. Ik zou VIAVAC zeker aanbevelen aan anderen. Het zijn gewoon superproducten, we zijn niet voor niets al zo lang klant.

Toes Montage project

‘Liever zuiger dan klem voor warmdakprofielen’

We hebben een CladBoy en 2 GB’s om glas te hijsen. Als het druk is en we komen machines tekort, dan huren we zuignappen en machines bij. De zuignappen voor golfplaten gebruiken we niet vaak, maar als het nodig is kunnen we ze eenvoudig bijhuren. Handig is dat we de rubbers onderling kunnen uitwisselen.

Hoewel we zelf een hijsklem ontwikkelden, gebruiken we toch liever de CladBoy voor het hijsen van warmdakprofielen. Verschil in breedte van platen was altijd lastig met het positioneren van de zuiger, maar de verstelbare zoekers van VIAVAC zijn daarvoor echt een uitkomst. Het grote verschil ten opzichte van klemmen zit in de veiligheid: zuigers zitten op drie punten vast en een klem maar op één. Met een klem heeft de wind dus meer invloed en raak je sneller uit evenwicht, met alle gevolgen van dien.’