+31 348 449 660

Phone

Projecten panelen

25 meter lange ecopanelen hijsen en monteren met de CladBoy CB5

Tijdens het bouwen van een complete bedrijfshal stond Lamcon Constructie & Montage voor meerdere uitdagingen. E├ęn daarvan was de nauwe ruimte waarin gemonteerd moest worden, wat het plaatsen van de dak- en wandpanelen lastig maakt. Daarnaast werden er geen standaard sandwichpanelen gebruikt, maar Ecopanelen die (in tegenstelling tot sandwichpanelen) dunner, lichter en flexibeler zijn, maar ook kwetsbaarder voor doorbuiging. En alsof dat nog niet genoeg is, waren deze panelen maar liefst 25 meter lang en 4 cm dik. Oftewel, een mooie klus voor onze CladBoy CB5!
Meer over dit project

Om de montage goed te laten verlopen, is er gebruik gemaakt van een Cladboy CB5 i.c.m. een kettingset. Dit voorkomt doorhangen en laat het paneel mooi horizontaal hangen, waardoor het beter te manoeuvreren is. Een afstandsbediening was een plezierige toevoeging, omdat het hierdoor niet meer nodig is om heen en weer naar de basisunit te lopen voor het aanzuigen en lossen. Met 25 meter lange panelen is dat een enorme tijdwinst!

Wim Lam (eigenaar van Lamcon) werkt vaker met hijsgereedschap van VIAVAC en is zeer te spreken over de CladBoy CB5:

ÔÇťVroeger was ik op school tevreden met een zes, maar de producten van VIAVAC krijgen van mij een dikke tien!

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

Speciaal ontwikkelde zuignappen voor extra lange wandpanelen

18 meter lange wandpanelen hijsen en monteren; dat is geen alledaagse klus. Om de panelen verticaal te monteren, binnen de beperkt beschikbare ruimte, heeft KIM Nederland gebruik gemaakt van de compacte configuratie van de CladBoy CB5. Dit is een veelgebruikte configuratie voor wandpanelen. Door het gebrek aan ruimte werd het handmatig ontkoppelen van de vacu├╝mheffer een lastige taak en daarom hebben wij een radiografische afstandsbediening meegeleverd.

Meer over dit project

KIM Nederland staat bekend om het bouwen van koel- en vrieshuizen. Deze keer werkten zij in opdracht van transportbedrijf Coenen Boxmeer in Haps en realiseerde een 35 meter hoog, volledig geautomatiseerd en gemechaniseerd distributiecentrum. Het nieuwe gebouw biedt 23.000 m┬▓ oppervlakte wat plaats heeft voor 27.000 pallets.

Voor dit project zijn zuignappen, speciaal ontwikkelt voor wandmontage, gebruikt die per stuk 250 kg kunnen hijsen. Met het dubbel vacu├╝mcircuit waarmee de CladBoy CB5 is uitgerust, komt dit neer op een hijsvermogen van 500 kg. Het voordeel van een dubbel vacu├╝mcircuit is dat sjorbanden niet nodig zijn. Het tweede circuit dient als valbeveiliging. Daarnaast versnelt het de montage, wat leidt tot besparing van personeelskosten.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

E├ęn vacu├╝mheffer voor het plaatsen van wand- en dakpanelen

Een veel gebruikte configuratie die wij nog niet vaak gedeeld hebben. De afbeeldingen tonen de CladBoy CB5 – met een dubbel vacu├╝msysteem – die een 12 meter lang verticaal wandpaneel hijst. Deze CladBoy configuratie heeft M3 Ruimtebouwers voor hun project gebruikt.

Meer over dit project

Dubbel vacu├╝msysteem

De CladBoy CB5 heeft een dubbel vacu├╝msysteem, waardoor het gebruik van extra valbeveiliging niet verplicht is op de bouwplaats. Het niet hoeven gebruiken van de bandjes vergemakkelijkt en versnelt de montage. Bovenal zorgt het ervoor dat de mannen (en vrouwen) op de bouwplaats veilig kunnen hijsen en monteren.

Wand en dak

De CladBoy is door M3 Ruimtebouwers niet alleen ingezet voor het monteren van wandpanelen, maar ook voor het plaatsen van stalen dakplaten. Men heeft bewust gekozen voor een modulaire vacu├╝mheffer, zodat het project met gebruik van ├ę├ęn machine gerealiseerd kon worden.
Het utiliteitsgebouw staat langs het Noordzeekanaal in Amsterdam en wordt gebruikt als terminal. In de hal van 30.000 m2 wordt o.a. cacao opgeslagen. Daarnaast bevindt zich er ook nog een kantoorruimte.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

Snel en vellig stalen dakplaten vanaf de grond hijsen

Het toenemende gebruik van vacu├╝mheffers voor het monteren van stalen dakplaten, brengt ook nieuwe vragen met zich mee. Waar doorgaans de stalen dakplaten eerst als pakket op het dak worden gehesen en vanaf daar met de vacu├╝mheffer worden uitgelopen, zijn er ook situaties waar men vanaf de grond de dakplaten op het dak moet hijsen.

Meer over dit project

Dubbel vacu├╝msysteem

Om te voorkomen dat hiervoor een extra valbeveiliging nodig is, heeft VIAVAC deze montagemethode uitgebreid. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een dubbel vacu├╝msysteem. De extra valbeveiliging is hierbij dus niet nodig en dit bespaard een hoop tijd.

Schommelstuk en verstelbare zoeker

De dubbel uitgevoerde zuignappen zijn gemonteerd op een schommelstuk, zodat deze gelijktijdig aanzuigen. Voor net snel en juist plaatsen van de zuignappen, wordt gebruik gemaakt van een verstelbare zoeker. Dit systeem kan worden toegepast voor het monteren van stalen dakplaten tot een lengte van 24 meter.

Benieuwd naar het project? Bekijk dan hieronder de video.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

  • CladBoy compact 4Flex Krimpen aan den IJssel
  • CladBoy compact 4Flex Krimpen aan den IJssel
  • CladBoy compact 4Flex Krimpen aan den IJssel

CladBoy compact 4Flex de veelzijdige vacu├╝mheffer voor sandwichpanelen en meer.

Wand- of dakmontage? Met de CladBoy compact 4Flex doet u gewoon allebei. De daken van woningen in Krimpen aan den IJssel waren nodig aan vervanging toe. Onze vacu├╝mheffer, CladBoy compact 4Flex, was d├ę uitgeroepen partner om ondersteuning te bieden tijdens dit project. R Koolen montage, heeft voor┬áACOMA dak- en wandbeplating B.V. de montage verricht. De daken werden voorzien van sandwichpanelen. Een snelle, mooie en isolatie technisch oplossing voor dak restauratie.

Meer over dit project

De 4 zuignappen van deze veelzijdige vacu├╝mheffer zijn in breedte verstelbaar. Deze configuratie hoeft maar 1 keer ingesteld te worden. Binnen enkele ogenblikken konden de sandwichpanelen gehesen worden. Met een vacu├╝mheffers wordt de montage versnelt en worden de personeelskosten in de perken gehouden. Dit zijn slechts 2 van de vele voordelen van het gebruik van vacu├╝mheffers.

Dit apparaat is geschikt voor alle type TR-dakpanelen tot een lengte van 8 meter en verticale wandpanelen met een maximale lengte van 10 meter. Wilt u weten of de CladBoy compact 4Flex de juiste oplossing is voor uw project? Bekijk dan hier de specificaties.

Minder over dit project

VIAVAC CladBoy compact 4Flex voor het plaatsen van sandwich dak- en wandpanelen Arrow

Bij dit project is de CladBoy compact 4Flex toegepast.

  • CladBoy CB4 bij science park eindhoven voor steenwol panelen
  • Science park Eindhoven herbouw met steenwol panelen
  • CladBoy CB4 voor steenwol panelen bij science park eindhoven

Steenwol panelen voor de herbouw na brand op het Science Park Eindhoven

Een bedrijf dat bekend is van het ontwikkelen en produceren van elektronica, mechanica en software voor o.a. de medische- en autoindustrie had eind vorig jaar te maken met een grote brand. De oorzaak van de brand zal door de intensiteit van het vuur waarschijnlijk nooit meer achterhaald kunnen worden. Het bedrijf heeft niet alleen schade aan het pand, maar ook een leveringsachterstand opgelopen. De herbouw van het pand had daarom hoge prioriteit.

Meer over dit project

Nooit meer mag dit gebeuren. Dat was de gedachte. Om te voorkomen dat een brand nog een keer zo intens wordt ervaren is er gekozen voor brandvertragend panelen. Pro Cladding, het montagebedrijf dat nieuwe gevelpanelen monteert, heeft voor de herbouw panelen gebruikt met een steenwol kern.

Steenwol heeft een brandvertragend effect. Veelvoudig worden dit type panelen geplaatst binnen distributiecentra en andere utiliteitsbouw. Vaak is daarom de gedachte; waarom niet altijd steenwol panelen gebruiken in plaats van de standaard PIR-isolatie panelen? Een nadeel van steenwol is dat het niet even isolerend werkt als PIR. Hierdoor moet een steenwol paneel dikker gemaakt worden om de isolatiewaarde te compenseren. Dit heeft een nadelig effect op het gewicht van het paneel, maar veroorzaakt geen problemen voor de CladBoy! Onze vacu├╝mheffer hijst dit extra gewicht met het grootste gemak!

Correct aanzuigen van steenwol panelen

Wanneer een paneel verkeerd aangezogen wordt kan een paneel beschadigd raken. Ook bij de dikke steenwol panelen. Dit werkt niet bevorderlijk voor het bouwproces. Om te voorkomen dat de panelen krom trokken, heeft Pro Cladding gebruikt gemaakt van de CladBoy in combinatie met een kantelbalk. De kantelbalk voorkomt dat lange panelen doorbuigen, zo kunnen steenwol panelen onbeschadigd verticaal gehesen  worden. De CladBoy is het modulaire en veelzijdige vacuüm hijsgereedschap voor montage van zowel sandwich dak- als wandpanelen. Ook bij dit project heeft de CladBoy zijn waarde bewezen.

De herbouw van het gebouw op het Science Park in Eindhoven verloopt spoedig. Ondertussen is de oorspronkelijke vorm van het gebouw weer goed te herkennen.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB4 toegepast.

  • Havinga Metaal RB2-600
  • Havinga Metaal RB2-600
  • Havinga Metaal RB2-600

Sandwichpanelen 180┬░ keren met de RotaBoy RB2-600

Voor de aanbouw van een bedrijfspand met woonruimte in Kollum, is de RotaBoy RB2-600 gebruikt. De krachtpatser die u het zware werk uit handen neemt!

Meer over dit project

Om de dakpanelen 180┬░ te kunnen keren, is de RotaBoy RB2-600 succesvol ingezet door montagebedrijf Havinga Metaal. Niet alleen werd binnen 10 minuten de vacu├╝mheffer aan de kraan bevestigd, maar lagen ook al de eerste 18 meter lange dakpanelen op het dak.

Door de optionele afstandsbediening in te zetten, kon er nog sneller gemonteerd worden en is er binnen een dagdeel ruim 450 m2 panelen gelegd. Montagebedrijf Havinga: ÔÇťWij werken al jaren en naar grote tevredenheid met het vacu├╝mhijsgereedschap van VIAVAC. Zelf beschikken wij over de CladBoy CB4, waarmee we gedurende dit project alle wandpanelen hebben geplaatst.ÔÇŁ

Om transportkosten te besparen, worden wand- en dakpanelen steeds vaker afwisselend op elkaar gestapeld. Dit betekent dat elk tweede paneel eerst 180┬░ omgedraaid moet worden, alvorens te kunnen monteren. Dat is transport technisch voordelig, maar zorgt wel voor een montage uitdaging. Dakpanelen zijn zwaar en kunnen wel honderden kiloÔÇÖs wegen. Voor de RotaBoy RB2-600 is dit een fluitje van een cent.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de RotaBoy RB2-600 toegepast.

Montage 22 meter lange sandwich dakpanelen

Voor de firma Friedrich Hippe in Hagen heeft VIAVAC een vacu├╝mheffer geleverd aan de firma Br├╝ninghoff GmbH voor het monteren van de sandwich dakplanelen ter uitbreiding van het bedrijfspand.

Meer over dit project

Voor met monteren van de 22 meter lange sandwich dakpanelen is gebruik gemaakt van de vacu├╝mheffer CladBoy CB5. Deze vacu├╝mheffer, uitgevoerd met dubbel vacu├╝msysteem, heeft een overspanning van ca. 16 meter en is voorzien van een kettingophanging. De kettingophanging zorgt ervoor dat het paneel recht blijft en niet doorbuigt, zodat beschadiging van de panelen wordt voorkomen.

Met behulp van de vacu├╝mheffer kunnen de panelen met een minimale inzet van medewerkers op een snelle en veilige manier worden gemonteerd. Met de CladBoy CB5 is het zelfs mogelijk panelen tot een lengte van 25 meter te monteren.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

Montage van warmdakprofielen 19 meter

De firma Gerster werkt al enige tijd en naar grote tevredenheid met het vacu├╝mhijsgereedschap van VIAVAC, waaronder de CladBoy CB5. Deze vacu├╝mheffer wordt gebruikt voor de montage van sandwich dak- en wandpanelen, maar ook voor de montage van warmdakprofielen. Dit zijn stalen dakplaten (zonder isolatie), die voornamelijk geplaatst worden op vlakke daken van industriehallen.

Meer over dit project

Bij een project in werd de CladBoy gebruikt voor de montage van warmdakprofielen. Handmatige montage is onmogelijk bij de 19 meter lange profielen met een gewicht van meer dan 260 kg. Bovendien is de montage met een vacuümheffer een stuk sneller en kan worden uitgevoerd met minder werknemers. Hierdoor kunt u direct besparen op de installatiekosten.

Om de zuignappen snel op het profiel te kunnen zetten, heeft VIAVAC instelbare zoekers ontwikkeld. Dit handige hulpmiddel is middels een draaiknop voor alle profielbreedtes in te stellen.

De VIAVAC CladBoy is geschikt voor de montage van stalen dakprofielen en sandwichpanelen tot een lengte van 24 meter. Ook wandpanelen tot een lengte van 14 meter kunnen met deze vacu├╝mheffer geplaatst worden.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

Inzet van VIAVAC vacu├╝mheffers bij bouw datacentrum Facebook

Momenteel wordt in Odense, Denemarken gebouwd aan een nieuw datacentrum voor Facebook. Dit datacentrum wordt een van de meest geavanceerde en energiezuinige gebouwen in zijn soort. De firma TSV uit Nieuw-Buinen werkt hieraan mee, met behulp van de VIAVAC vacu├╝mheffers.

Meer over dit project

Voor de dakconstructie van Facebook’s gigantische datacentrum wordt er door meerdere partijen gebruik gemaakt van diverse VIAVAC vacu├╝mheffers. Speciaal voor dit project heeft de firma TSV twee nieuwe CladBoy CB4ÔÇÖs aangeschaft. Hiermee worden de stalen dakplaten op de constructie aangebracht.

Facebook koos onder meer voor Odense wegens het gunstige klimaat, waardoor bespaard kan worden op energieverslindende airconditioning. Met een oppervlak van 56.000 m2, is dit het derde datacentrum van Facebook buiten de VS. De servers in het datacenter zullen foto’s, video’s en andere informatie bewaren.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB4 toegepast.