+31 348 449 660

Phone

Projecten Gevel

Speciaal ontwikkelde zuignappen voor extra lange wandpanelen

18 meter lange wandpanelen hijsen en monteren; dat is geen alledaagse klus. Om de panelen verticaal te monteren, binnen de beperkt beschikbare ruimte, heeft KIM Nederland gebruik gemaakt van de compacte configuratie van de CladBoy CB5. Dit is een veelgebruikte configuratie voor wandpanelen. Door het gebrek aan ruimte werd het handmatig ontkoppelen van de vacuĆ¼mheffer een lastige taak en daarom hebben wij een radiografische afstandsbediening meegeleverd.

Meer over dit project

KIM Nederland staat bekend om het bouwen van koel- en vrieshuizen. Deze keer werkten zij in opdracht van transportbedrijf Coenen Boxmeer in Haps en realiseerde een 35 meter hoog, volledig geautomatiseerd en gemechaniseerd distributiecentrum. Het nieuwe gebouw biedt 23.000 mĀ² oppervlakte wat plaats heeft voor 27.000 pallets.

Voor dit project zijn zuignappen, speciaal ontwikkelt voor wandmontage, gebruikt die per stuk 250 kg kunnen hijsen. Met het dubbel vacuĆ¼mcircuit waarmee de CladBoy CB5 is uitgerust, komt dit neer op een hijsvermogen van 500 kg. Het voordeel van een dubbel vacuĆ¼mcircuit is dat sjorbanden niet nodig zijn. Het tweede circuit dient als valbeveiliging. Daarnaast versnelt het de montage, wat leidt tot besparing van personeelskosten.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

Glaszuiger ā€œVIAVAC GBH-1800ā€ nu ook in BelgiĆ« actief

Na een succesvolle introductie van de VIAVAC GBH-1800, is deze nieuwste glaszuiger ook over de grens hard aan het werk. Voor de renovatie en uitbreiding van het gebouw Academie Beeldende en Toegepaste Kunsten in Belgiƫ, is de VIAVAC GBH-1800 succesvol ingezet en is het montageproces bijna afgerond.

Meer over dit project

Nadat alle betonnen gevelconstructies klaar waren, werden de grote glaselementen van 900 kg gemonteerd. Een uitermate geschikte klus voor de VIAVAC GBH-1800! Naast het vermogen om zware glaselementen te hijsen, was de functie om de elementen te draaien tijdens het hijsen ook een vereiste. De glaselementen werden namelijk op de dag van de montage liggend geleverd en vervolgens staand gemonteerd.

De VIAVAC GBH-1800 draaide de 900 kg glaselementen eenvoudig door het elektrische draaimechanisme. Dit draaimechanisme wordt aangestuurd door middel van een radiografische afstandsbediening van compact formaat. Het kantel- en draaimechanisme voorkwam fysieke inspanning bij het montagepersoneel nu zij dit niet handmatig hoefden te doen.

Renovatie van het gebouw was hard nodig, aangezien het gebouw dateert uit 1978. Naar verwachting wordt het gebouw deze zomer opgeleverd en kan jong en oud zich weer artistiek ontplooien door middel van dans, schilderen, beeldhouwen, zingen, toneelspelen, een instrument leren bespelen en nog veel meer.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de VIAVAC GBH toegepast.

Koud gebogen glas in Duitsland met de nieuwe VIAVAC GBH-1800 glaszuiger

Voor het innovatiecentrum Spartherm Melle in Duitsland heeft Octatube de opdracht gekregen om alle gevelbekleding te ontwerpen, te produceren en te monteren. Het ontwerp van de architect toont een gebogen gevel met gebogen glas. Om te voorkomen dat er verschillende formaten glaspanelen geproduceerd moesten worden, is ervoor gekozen om koud gebogen glaspanelen te gebruiken.

Meer over dit project

Octatube had hier nog geen geschikte glaszuiger voor en riep de hulp in van onze engineers, om samen een nieuw soort glaszuiger te ontwikkelen. Het resultaat van deze samenwerking mag er wezen, namelijk de VIAVAC GBH-1800.

De VIAVAC GBH-1800 kan niet alleen glaspanelen met een gewicht tot 1.800 kg hijsen, maar ze ook 90 graden kantelen, 360 graden draaien en in deze uitvoering zelfs in de gewenste hoek buigen. Deze eigenschappen hebben de bouw van het gebouw aanzienlijk vereenvoudigd. Tenslotte werden al deze acties uitgevoerd op maar liefst 40 meter hoogte!

Thomas Been, betrokken bij dit project en werknemer bij Octatube, over de VIAVAC GBH-1800:

Voor het innovatiecentrum in Melle hebben we ervoor gekozen om de VIAVAC GBH-1800 van VIAVAC te kopen. We hebben met deze uitgebreide glaszuiger een apparaat aangeschaft, waar we nog vele jaren montage-plezier van zullen hebben.

 

Het resultaat van de samenwerking is een gebouw van 40 meter hoogte met 9.400 mĀ² vloeroppervlak verdeeld over vijf verdiepingen. Daaronder bevindt zich een ondergrondse parkeergarage met 112 parkeerplaatsen. De koud gebogen glazen gevel beslaat 7.000 mĀ².

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de VIAVAC GBH toegepast.

EDGE Amsterdam West (renovatie modern kantoorgebouw)

Weer zien wij een prachtig project verschijnen en dat met de hulp van maar liefst drie VIAVAC GBX glaszuigers. Kingspan Light + Air heeft in Amsterdam-West de montage van een glazen koepel met een doorsnede van ruim 65 meter gebouwd. Wij zijn trots dat onze glaszuigers bijdragen aan dit soort prachtige architectuur.

Meer over dit project

De bijzondere glazen koepel bestaat uit 744 glaselementen met ieder een verschillend formaat. De diverse configuraties van de VIAVAC GBX komen bij dit soort projecten volledig tot zijn recht. Om deze hijsklus te klaren, zijn tegelijkertijd drie hijskranen ingezet met ieder een glaszuiger in de kraan. Een grote klus voor de kraanmachinist en montageploeg. Communicatie is essentieel tijdens grote renovatieprojecten, net als het vertrouwen in het hijsgereedschap. Vandaar de keuze voor de VIAVAC GBX.

De renovatie van het gebouw is in opdracht van EDGE uitgevoerd. Een vastgoedontwikkelaar gespecialiseerd in de realisatie van hightech gebouwen met het oog op welzijn van mens en planeet. Deze renovatie heeft een bijdrage geleverd aan de duurzaamheid van het gebouw. Momenteel voldoet het gebouw aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, technologie en gezondheid.

Voor dit project heeft Kingspan Light + Air contact opgenomen met onze verhuur afdeling. Huur is een vaak gebruikte mogelijkheid om van de voordelen van de VIAVAC apparaten te profiteren. Wij beschikken over een ruime huurvloot waardoor vrijwel altijd het door u gewenste apparaat beschikbaar is. Onze transportservice biedt de mogelijkheid om op locatie te bezorgen.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de VIAVAC GBX toegepast.

EĆ©n vacuĆ¼mheffer voor het plaatsen van wand- en dakpanelen

Een veel gebruikte configuratie die wij nog niet vaak gedeeld hebben. De afbeeldingen tonen de CladBoy CB5 – met een dubbel vacuĆ¼msysteem – die een 12 meter lang verticaal wandpaneel hijst. Deze CladBoy configuratie heeft M3 Ruimtebouwers voor hun project gebruikt.

Meer over dit project

Dubbel vacuĆ¼msysteem

De CladBoy CB5 heeft een dubbel vacuĆ¼msysteem, waardoor het gebruik van extra valbeveiliging niet verplicht is op de bouwplaats. Het niet hoeven gebruiken van de bandjes vergemakkelijkt en versnelt de montage. Bovenal zorgt het ervoor dat de mannen (en vrouwen) op de bouwplaats veilig kunnen hijsen en monteren.

Wand en dak

De CladBoy is door M3 Ruimtebouwers niet alleen ingezet voor het monteren van wandpanelen, maar ook voor het plaatsen van stalen dakplaten. Men heeft bewust gekozen voor een modulaire vacuĆ¼mheffer, zodat het project met gebruik van Ć©Ć©n machine gerealiseerd kon worden.
Het utiliteitsgebouw staat langs het Noordzeekanaal in Amsterdam en wordt gebruikt als terminal. In de hal van 30.000 m2 wordt o.a. cacao opgeslagen. Daarnaast bevindt zich er ook nog een kantoorruimte.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

Hoe u met Ć©Ć©n glaszuiger twee formaten glas plaatst

Eenendertig hele lange en achttien korte glaspanelen. Hoe plaatst u deze in een gevel van een loods? De Montage Centrale stond voor deze uitdaging, maar zij hadden geen geschikte glaszuiger voor deze klus. Daarom zochten zij contact met VIAVAC.
Meer over dit project

Verlengstuk met extra zuignappen

Wij verhuurden onze nieuwste glaszuiger, de VIAVAC GBL, aan De Montage Centrale. Het montagebedrijf koppelde de glaszuiger aan hun aluminium kraan. Dankzij het verlengstuk met extra zuignappen konden zij de lange glaselementen snel plaatsen. Voor de korte glaselementen hoefden zij alleen het verlengstuk los te koppelen. Deze compacte basisuitvoering zoog de kleine glaselementen goed aan.

Gert Vermeer: ā€œNa proefdraaien met een huurmachine waren wij overtuigd van de veelzijdigheid. Wij besloten direct om er Ć©Ć©n aan te schaffen. De komende periode hebben wij meerdere projecten staan waarbij we deze zuiger meteen kunnen inzettenā€.

Een glaszuiger testen door te huren?

Wilt u ook een glaszuiger uitproberen? Met een huurmachine kunt u een apparaat makkelijk testen. Neem dan contact op met ons, zodat we ook voor uw klus een passende oplossing kunnen adviseren.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de VIAVAC GBL toegepast.