+31 348 449 660

Phone

Projecten

25 meter lange ecopanelen hijsen en monteren met de CladBoy CB5

Tijdens het bouwen van een complete bedrijfshal stond Lamcon Constructie & Montage voor meerdere uitdagingen. EĂ©n daarvan was de nauwe ruimte waarin gemonteerd moest worden, wat het plaatsen van de dak- en wandpanelen lastig maakt. Daarnaast werden er geen standaard sandwichpanelen gebruikt, maar Ecopanelen die (in tegenstelling tot sandwichpanelen) dunner, lichter en flexibeler zijn, maar ook kwetsbaarder voor doorbuiging. En alsof dat nog niet genoeg is, waren deze panelen maar liefst 25 meter lang en 4 cm dik. Oftewel, een mooie klus voor onze CladBoy CB5!
Meer over dit project

Om de montage goed te laten verlopen, is er gebruik gemaakt van een Cladboy CB5 i.c.m. een kettingset. Dit voorkomt doorhangen en laat het paneel mooi horizontaal hangen, waardoor het beter te manoeuvreren is. Een afstandsbediening was een plezierige toevoeging, omdat het hierdoor niet meer nodig is om heen en weer naar de basisunit te lopen voor het aanzuigen en lossen. Met 25 meter lange panelen is dat een enorme tijdwinst!

Wim Lam (eigenaar van Lamcon) werkt vaker met hijsgereedschap van VIAVAC en is zeer te spreken over de CladBoy CB5:

“Vroeger was ik op school tevreden met een zes, maar de producten van VIAVAC krijgen van mij een dikke tien!

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

Speciaal ontwikkelde zuignappen voor extra lange wandpanelen

18 meter lange wandpanelen hijsen en monteren; dat is geen alledaagse klus. Om de panelen verticaal te monteren, binnen de beperkt beschikbare ruimte, heeft KIM Nederland gebruik gemaakt van de compacte configuratie van de CladBoy CB5. Dit is een veelgebruikte configuratie voor wandpanelen. Door het gebrek aan ruimte werd het handmatig ontkoppelen van de vacuĂĽmheffer een lastige taak en daarom hebben wij een radiografische afstandsbediening meegeleverd.

Meer over dit project

KIM Nederland staat bekend om het bouwen van koel- en vrieshuizen. Deze keer werkten zij in opdracht van transportbedrijf Coenen Boxmeer in Haps en realiseerde een 35 meter hoog, volledig geautomatiseerd en gemechaniseerd distributiecentrum. Het nieuwe gebouw biedt 23.000 m² oppervlakte wat plaats heeft voor 27.000 pallets.

Voor dit project zijn zuignappen, speciaal ontwikkelt voor wandmontage, gebruikt die per stuk 250 kg kunnen hijsen. Met het dubbel vacuĂĽmcircuit waarmee de CladBoy CB5 is uitgerust, komt dit neer op een hijsvermogen van 500 kg. Het voordeel van een dubbel vacuĂĽmcircuit is dat sjorbanden niet nodig zijn. Het tweede circuit dient als valbeveiliging. Daarnaast versnelt het de montage, wat leidt tot besparing van personeelskosten.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

Connect and play: Snel van start met de CladBoy CB5 telescopic

Middendorp Montage heeft onlangs de CladBoy CB5 met telescopische traverse ingezet. Deze imposante vacuĂĽmheffer zorgt ervoor dat de montageploeg snel aan de slag kan. Na het aankoppelen aan de kraan kan er meteen gehesen worden. Ingeschoven heeft de vacuĂĽmheffer een reikwijdte van 5 meter. Hierdoor is deze gemakkelijk met een verlengde aanhanger van 5 meter of langer te transporteren.

Meer over dit project

Met de telescopische traverse kunnen panelen tot 24 meter gehesen worden. Het grote voordeel aan dit model is dat er geen extra kettingophanging gebruikt hoeft te worden. Dit draagt significant bij aan de opstarttijd van een project. Het is dus enkel; connect and play.

Middendorp Montage heeft de vacuĂĽmheffer gebruikt voor de uitbreiding van een bedrijfshal in Breezand. Zij hebben 21 meter lange panelen met een dikte van 100 mm gebruikt voor de realisatie.

Montageploegen kiezen vaker voor de telescopische variant van de CladBoy CB5 wanneer er gewerkt wordt met meerdere formaten panelen. Het aanpassen van de reikwijdte gaat sneller en makkelijker met de telescopische armen.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5-TLS3 toegepast.

Glaszuiger “VIAVAC GBH-1800” nu ook in België actief

Na een succesvolle introductie van de VIAVAC GBH-1800, is deze nieuwste glaszuiger ook over de grens hard aan het werk. Voor de renovatie en uitbreiding van het gebouw Academie Beeldende en Toegepaste Kunsten in België, is de VIAVAC GBH-1800 succesvol ingezet en is het montageproces bijna afgerond.

Meer over dit project

Nadat alle betonnen gevelconstructies klaar waren, werden de grote glaselementen van 900 kg gemonteerd. Een uitermate geschikte klus voor de VIAVAC GBH-1800! Naast het vermogen om zware glaselementen te hijsen, was de functie om de elementen te draaien tijdens het hijsen ook een vereiste. De glaselementen werden namelijk op de dag van de montage liggend geleverd en vervolgens staand gemonteerd.

De VIAVAC GBH-1800 draaide de 900 kg glaselementen eenvoudig door het elektrische draaimechanisme. Dit draaimechanisme wordt aangestuurd door middel van een radiografische afstandsbediening van compact formaat. Het kantel- en draaimechanisme voorkwam fysieke inspanning bij het montagepersoneel nu zij dit niet handmatig hoefden te doen.

Renovatie van het gebouw was hard nodig, aangezien het gebouw dateert uit 1978. Naar verwachting wordt het gebouw deze zomer opgeleverd en kan jong en oud zich weer artistiek ontplooien door middel van dans, schilderen, beeldhouwen, zingen, toneelspelen, een instrument leren bespelen en nog veel meer.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de VIAVAC GBH toegepast.

Koud gebogen glas in Duitsland met de nieuwe VIAVAC GBH-1800 glaszuiger

Voor het innovatiecentrum Spartherm Melle in Duitsland heeft Octatube de opdracht gekregen om alle gevelbekleding te ontwerpen, te produceren en te monteren. Het ontwerp van de architect toont een gebogen gevel met gebogen glas. Om te voorkomen dat er verschillende formaten glaspanelen geproduceerd moesten worden, is ervoor gekozen om koud gebogen glaspanelen te gebruiken.

Meer over dit project

Octatube had hier nog geen geschikte glaszuiger voor en riep de hulp in van onze engineers, om samen een nieuw soort glaszuiger te ontwikkelen. Het resultaat van deze samenwerking mag er wezen, namelijk de VIAVAC GBH-1800.

De VIAVAC GBH-1800 kan niet alleen glaspanelen met een gewicht tot 1.800 kg hijsen, maar ze ook 90 graden kantelen, 360 graden draaien en in deze uitvoering zelfs in de gewenste hoek buigen. Deze eigenschappen hebben de bouw van het gebouw aanzienlijk vereenvoudigd. Tenslotte werden al deze acties uitgevoerd op maar liefst 40 meter hoogte!

Thomas Been, betrokken bij dit project en werknemer bij Octatube, over de VIAVAC GBH-1800:

Voor het innovatiecentrum in Melle hebben we ervoor gekozen om de VIAVAC GBH-1800 van VIAVAC te kopen. We hebben met deze uitgebreide glaszuiger een apparaat aangeschaft, waar we nog vele jaren montage-plezier van zullen hebben.

 

Het resultaat van de samenwerking is een gebouw van 40 meter hoogte met 9.400 m² vloeroppervlak verdeeld over vijf verdiepingen. Daaronder bevindt zich een ondergrondse parkeergarage met 112 parkeerplaatsen. De koud gebogen glazen gevel beslaat 7.000 m².

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de VIAVAC GBH toegepast.

EDGE Amsterdam West (renovatie modern kantoorgebouw)

Weer zien wij een prachtig project verschijnen en dat met de hulp van maar liefst drie VIAVAC GBX glaszuigers. Kingspan Light + Air heeft in Amsterdam-West de montage van een glazen koepel met een doorsnede van ruim 65 meter gebouwd. Wij zijn trots dat onze glaszuigers bijdragen aan dit soort prachtige architectuur.

Meer over dit project

De bijzondere glazen koepel bestaat uit 744 glaselementen met ieder een verschillend formaat. De diverse configuraties van de VIAVAC GBX komen bij dit soort projecten volledig tot zijn recht. Om deze hijsklus te klaren, zijn tegelijkertijd drie hijskranen ingezet met ieder een glaszuiger in de kraan. Een grote klus voor de kraanmachinist en montageploeg. Communicatie is essentieel tijdens grote renovatieprojecten, net als het vertrouwen in het hijsgereedschap. Vandaar de keuze voor de VIAVAC GBX.

De renovatie van het gebouw is in opdracht van EDGE uitgevoerd. Een vastgoedontwikkelaar gespecialiseerd in de realisatie van hightech gebouwen met het oog op welzijn van mens en planeet. Deze renovatie heeft een bijdrage geleverd aan de duurzaamheid van het gebouw. Momenteel voldoet het gebouw aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, technologie en gezondheid.

Voor dit project heeft Kingspan Light + Air contact opgenomen met onze verhuur afdeling. Huur is een vaak gebruikte mogelijkheid om van de voordelen van de VIAVAC apparaten te profiteren. Wij beschikken over een ruime huurvloot waardoor vrijwel altijd het door u gewenste apparaat beschikbaar is. Onze transportservice biedt de mogelijkheid om op locatie te bezorgen.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de VIAVAC GBX toegepast.

EĂ©n vacuĂĽmheffer voor het plaatsen van wand- en dakpanelen

Een veel gebruikte configuratie die wij nog niet vaak gedeeld hebben. De afbeeldingen tonen de CladBoy CB5 – met een dubbel vacuĂĽmsysteem – die een 12 meter lang verticaal wandpaneel hijst. Deze CladBoy configuratie heeft M3 Ruimtebouwers voor hun project gebruikt.

Meer over dit project

Dubbel vacuĂĽmsysteem

De CladBoy CB5 heeft een dubbel vacuĂĽmsysteem, waardoor het gebruik van extra valbeveiliging niet verplicht is op de bouwplaats. Het niet hoeven gebruiken van de bandjes vergemakkelijkt en versnelt de montage. Bovenal zorgt het ervoor dat de mannen (en vrouwen) op de bouwplaats veilig kunnen hijsen en monteren.

Wand en dak

De CladBoy is door M3 Ruimtebouwers niet alleen ingezet voor het monteren van wandpanelen, maar ook voor het plaatsen van stalen dakplaten. Men heeft bewust gekozen voor een modulaire vacuĂĽmheffer, zodat het project met gebruik van Ă©Ă©n machine gerealiseerd kon worden.
Het utiliteitsgebouw staat langs het Noordzeekanaal in Amsterdam en wordt gebruikt als terminal. In de hal van 30.000 m2 wordt o.a. cacao opgeslagen. Daarnaast bevindt zich er ook nog een kantoorruimte.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

23 meter dakpanelen hijsen met de CladBoy voor de koeienstal in Friesland

Afgelopen maand heeft Middendorp Montage een nieuwe koeienstal opgeleverd in het dorp Tirns (Friesland, Nederland). Voor de montage zijn er lange panelen gebruikt van wel 23 meter! Dat is uniek te noemen.

Meer over dit project

Tijdens dit project is er gebruik gemaakt van een drone om het bouwproces vast te leggen. Zo is goed te zien hoe sandwich dakpanelen gemonteerd worden. De video laat duidelijk zien dat u met de juiste aanvliegroute tijd kunt besparen. Door efficiënt te werken kan een project binnen 1 dag afgerond worden, wat uiteindelijk weer materieel- en personeelskosten bespaart.

Waarom kiezen voor lange panelen?

Bij lange sandwich panelen is de kans op lekkages kleiner door het ontbreken van naden. Het paneel is van top tot teen gesloten waardoor er geen zwakke plekken ontstaan. Ook profiteert ook de montageploeg doordat er minder handelingen vereist zijn. Tot slot zijn deze handelingen uit te voeren met minder personeel.

23 meter panelen hijsen met de CladBoy CB5

Lange panelen hijst u gemakkelijk met de CladBoy CB5. Producenten van vacuĂĽmheffers zijn volgens de wet verplicht een valbeveiliging te implementeren. De CladBoy CB5 vacuĂĽmheffer is voorzien van een dubbel vacuĂĽm systeem. Dit systeem vervangt de traditionele veiligheidsbanden (valbeveiliging). Het voordeel van dit moderne systeem is dat u hiermee het paneel sneller verplaatst van punt A naar punt B.
Om de 23 meter panelen te hijsen zijn er extra traverse nodig om de overspanning van het paneel te overbruggen. Deze extensie bouwt u op in combinatie met een kettingset. Binnen enkele minuten heeft u deze configuratie opgebouwd. Vervolgens kunt u aan de slag en legt u een dak binnen enkele uren dicht.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

Aantrekkelijk winkelgebied in Tegel

Voor vastgoedontwikkelaar HGHI Holding GMBH, heeft montagebedrijf Dzwigniemyto een herkenbaar project uitgevoerd in de Berlijnse wijk Tegel. Door twee VIAVAC GBX glaszuigers te combineren, hebben zij zware glaspanelen van meer dan 1.000 kilo en een breedte van minimaal 4,5 meter weten te plaatsen. Het grootste glaspaneel dat het montagebedrijf ooit had geplaatst.

Deze montagemethode is vrij uniek te noemen. Echter, wij hebben eerder een vergelijkbaar verzoek ontvangen voor de bouw van het Van der Valk hotel aan de Zuidas, met succesvolle resultaten. Onze Poolse dealer had dus als snel een oplossing voor de klant bedacht.

Ondanks dat de uitvoerder over meerdere glaszuigers beschikt, had hij voor dit project een extra krachtpatser nodig. Door een evenaar te gebruiken, konden twee VIAVAC GBX glaszuigers worden gekoppeld. Hierdoor kon het zware glas eenvoudig worden geplaatst.

De montage draagt bij aan de renovatie van het huidige winkelcentrum van Tegel en omvat ca. 100 winkels op ca. 36.000 m² winkelruimte en ca. 28.000 m² aan


Arrow

Bij dit project is de VIAVAC GBX toegepast.

Hoe u met Ă©Ă©n glaszuiger twee formaten glas plaatst

Eenendertig hele lange en achttien korte glaspanelen. Hoe plaatst u deze in een gevel van een loods? De Montage Centrale stond voor deze uitdaging, maar zij hadden geen geschikte glaszuiger voor deze klus. Daarom zochten zij contact met VIAVAC.
Meer over dit project

Verlengstuk met extra zuignappen

Wij verhuurden onze nieuwste glaszuiger, de VIAVAC GBL, aan De Montage Centrale. Het montagebedrijf koppelde de glaszuiger aan hun aluminium kraan. Dankzij het verlengstuk met extra zuignappen konden zij de lange glaselementen snel plaatsen. Voor de korte glaselementen hoefden zij alleen het verlengstuk los te koppelen. Deze compacte basisuitvoering zoog de kleine glaselementen goed aan.

Gert Vermeer: “Na proefdraaien met een huurmachine waren wij overtuigd van de veelzijdigheid. Wij besloten direct om er één aan te schaffen. De komende periode hebben wij meerdere projecten staan waarbij we deze zuiger meteen kunnen inzetten”.

Een glaszuiger testen door te huren?

Wilt u ook een glaszuiger uitproberen? Met een huurmachine kunt u een apparaat makkelijk testen. Neem dan contact op met ons, zodat we ook voor uw klus een passende oplossing kunnen adviseren.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de VIAVAC GBL toegepast.