+31 348 449 660

Phone

Nieuws

Nieuwe transportkist voor eenvoudig te vervoeren VIAVAC GBL

De VIAVAC GBL voor glasmontage biedt veel voordelen met zich mee in combinatie met een hijs- of autolaadkraan. Hierdoor kunnen de werkzaamheden snel, veilig en efficiƫnt worden uitgevoerd. Om de transportmogelijkheid te vereenvoudigen, hebben wij een transportkist ontworpen speciaal voor de VIAVAC GBL. Deze kist is voorzien van een op maat gemaakt binnenwerk.

Lees meer

Transportkist VIAVAC GBL

Het voordeel van deze transportkist is dat het ruimte biedt aan het apparaat, twee verlengarmen, een lader, een kort hijsoog en een reserveaccu. Ook is er ruimte voor de benodigde documenten. Alle onderdelen hebben een vaste plek en schuiven niet tijdens het transport. De afmetingen van de kist zijn 800 mm x 1.200 mm x 580 mm (lxbxh), oftewel een palletruimte voor regulier transport. Daarnaast zijn de kisten eenvoudig op elkaar te stapelen. Mede dankzij de volledige afsluitbaarheid, is de VIAVAC GBL goed beschermd tegen weersinvloeden en minimaliseert het de kans op beschadigingen.

Voor een vrijblijvende offerte neemt u contact op via [email protected]Ā of telefoonnummer +31(0)348 449 660.

Minder
Terug naar boven

Nieuwe VIAVAC glaszuiger voor groot en zwaar glas tot 1.800 kilo

Aan het begin van het nieuwe jaar komt VIAVAC (fabrikant en leverancier van vacuĆ¼m hijsgereedschappen) met een nieuwe glaszuiger op de markt: De VIAVAC GBH-1800. Met deze ā€œJumboā€ glaszuiger breidt VIAVAC haar glasassortiment verder uit, waarmee het bedrijf voor elk soort glas een passende hijsoplossing weet aan te bieden. Lees meer

Veelzijdige glaszuiger van formaat

De VIAVAC GBH-1800 is ontwikkeld voor het hijsen van grote en zware glaselementen tot 1.800 kilo. Middels de verschillende configuratiemogelijkheden en de afneembare en verstelbare zuignappen, is het apparaat veelzijdig inzetbaar en kunnen grote, lange, maar ook kleine en smalle ruiten eenvoudig worden geplaatst. En dat met slechts Ć©Ć©n apparaat!

Mechanisch kantel- en draaimechanisme

Bij kleinere ruiten is het mogelijk om het glaselement met de hand 90Āŗ te kantelen. Bij grote en zware glaselementen niet. Daarom is de VIAVAC GBH-1800 uitgevoerd met een hydraulisch kantelmechanisme. Daarnaast zijn de draaibewegingen van het apparaat gemotoriseerd en kan het glas met Ć©Ć©n druk op de knop 360Āŗ worden gedraaid. De glaszuiger wordt geleverd met een bekabelde en een radiografische afstandsbediening voor het aanzuigen en lossen op afstand.

Maar liefst 4 onafhankelijke vacuĆ¼m circuits

Om extra veiligheid tijdens het hijsen te creĆ«ren, is de VIAVAC GBH-1800 uitgerust met een quattro vacuĆ¼msysteem, oftewel 4 onafhankelijke gesloten vacuĆ¼m circuits. Middels deze extra, ingebouwde veiligheid maakt u altijd optimaal gebruik van het maximale hijsvermogen.

Regulier transport

Ook over het transport is nagedacht. Middels een speciaal ontworpen transportframe, kan het apparaat eenvoudig worden vervoerd en is er geen speciaal transport nodig. Op de bouwplaats kan de glaszuiger in zijn transportframe door een heftruck worden opgepakt en naar de plaats van bestemming worden gebracht.

Probeer het zelf!

Bieuwd naar de nieuwe VIAVAC GBH-1800? Bekijk hier de promovideo. Indien u een productdemonstratie wenst, kunt u contact opnemen met [email protected]. Naast koop, zijn de vacuĆ¼m hijsgereedschappen ook te huur. VIAVAC beschikt over een ruime huurvloot waardoor vrijwel altijd het door u gewenste apparaat beschikbaar is. Daarnaast kunt u van de mogelijkheid gebruik maken om op locatie te laten bezorgen. Vraag naar de mogelijkheden. Meer informatie over de VIAVAC GBH-1800 is hier te vinden.

Minder
Terug naar boven

Feestelijk nieuws! VIAVAC bestaat 25 jaar: Bekijk ons jubileummagazine!

Deze maand bestaat VIAVAC precies 25 jaar! 25 jaar waarin we samen met onze klanten, relaties en medewerkers werken aan slimme hijsoplossingen voor het veilig en efficiƫnt hijsen op bouwplaatsen. Het gebruik van hijsmiddelen is niet langer een uitzondering, maar de regel als het om hijsen gaat. Wij zijn er trots op dit samen bereikt te hebben en zetten ons ook de aankomende 25 jaar hier weer hard voor in.
Lees meer

Jubileummagazine ā€œ25 jaar VIAVACā€

Voor deze speciale gelegenheid hebben wij een jubileummagazine gemaakt. Dit magazine neemt u mee op reis door 25 jaar VIAVAC. Klanten komen aan het woord en vertellen waarom zij voor VIAVAC kiezen. Benieuwd naar het team achter het bedenken van vacuĆ¼m hijsgereedschappen? Ook zij stellen zich aan u voor. Verder leest u over ons assortiment hijsgereedschappen voor de montage van dak- en wandpanelen en glas. Wij wensen u veel leesplezier!

Reis door de tijd

Oprichter Arie de Groot begon in 1995 als zelfstandig constructeur in IJsselstein. Hij liet het bedrijf uitgroeien tot een internationale speler op het gebied van vacuĆ¼m heftechnieken voor de montage van glas, dak-, gevel- en wandpanelen. Inmiddels telt de organisatie meer dan 30 werknemers en worden de vacuĆ¼m hijsoplossingen in ruim 75 landen toegepast ā€“ en dat aantal blijft groeien.
Wist u dat de eerste vacĆ¼umheffer in een oude landbouwschuur is ontwikkeld? Klik hier voor een tijdlijn met een aantal belangrijke gebeurtenissen uit ons 25-jarig bestaan.

Samen het glas heffen!

Wij willen iedereen bedanken voor de jarenlange samenwerking en het vertrouwen in ons bedrijf. We hopen op nog vele mooie jaren waarin we samen blijven werken aan onze missie; het blijvend vergroten van veiligheid en efficiƫntie op de bouwplaats: wereldwijd!

Minder
Terug naar boven

10.000ste VIAVAC vacuĆ¼mheffer

Een primeur! VIAVAC heeft namelijk haar 10.000ste vacuĆ¼mheffer gefabriceerd. De eer om deze vacuĆ¼mheffer (de VIAVAC GBL) op te halen ging naar WJ van Kempen Transport . Deze mijlpaal valt in hetzelfde jaar waarin VIAVAC 25 jaar bestaat Ć©n we onze intrede hebben gedaan in ons nieuwe bedrijfspand. Een zeer bijzonder jaar dus!

Lees meer

Het unieke serienummer ā€œ10.000ā€ is gegraveerd op de VIAVAC GBL. Deze glaszuiger kan i.c.m. extensies tot 500 kg vlakglas hijsen. Dankzij de aanpasbare hijsarm kan ook eenvoudig in kleinere ruimtes worden gehesen.

De trotse eigenaar schaft deze glaszuiger aan omdat hij veel werkzaamheden verricht met een grote variatie aan vlakglas. ā€œIk ben zeer blij met dit apparaat en vind het een zeer mooie toevoeging aan mijn huidig hijsgereedschap de CladBoy compact GB2. Ik beschik zelf over een autolaadkraan, waarmee de VIAVAC GBL perfect te combineren is. Met deze aankoop kan ik door de vele mogelijkheden meer betekenen voor mijn klanten. Zeker als het gaat om het plaatsen van binnen beglazing of op moeilijk bereikbare plekken.”

Wij wensen WJ van Kempen veel veilige, gezonde en prachtige hijsmomenten toe.

Minder
Terug naar boven

VIAVAC is verhuisd!

De afgelopen maanden is er door verschillende partijen hard gewerkt aan de realisatie van de bouw van ons nieuwe pand. Afgelopen juni vond de sleuteloverdracht plaatst en momenteel is ook de verhuizing succesvol afgerond. Hierbij kunnen wij u met veel enthousiasme vertellen dat wij vanaf 1 september jl. zijn verhuisd.

Lees meer

Ons nieuwe adres is:
1e industrieweg 8
3411 MG Lopik
Nederland

Extra ruimte voor groei en ontwikkeling
Met het nieuwe pand beschikt VIAVAC over meer ruimte. Zowel qua vloeroppervlak, aangezien het pand maar liefst een oppervlak heeft van 3.500 mĀ², waarvan de productiehal 2.400 mĀ² beslaat met een hoogte van 12mĀ¹. Maar er is ook ruimte voor ontwikkeling. Door de extra groeimogelijkheid beschikt VIAVAC namelijk over extra capaciteit voor het ontwikkelen van nieuwe hijsoplossingen en kunnen wij onze huurvloot verder uitbreiden.

Duurzaam gebouwd
Het gebouw is zo duurzaam mogelijk gebouwd met o.a. een warmtepompsysteem voor de klimaatbeheersing en zonnepanelen. Op deze manier kunnen onze verhuurapparaten middels duurzaam, opgewekte energie volledig opgeladen worden afgeleverd. Daarnaast beschikt het moderne pand over een nachtleveringshok, waardoor er ook buiten kantooruren opgehaald en afgeleverd kan worden.

Het zal geen verassing voor u zijn dat de stalen dakplaten en de sandwich wandpanelen allemaal gelegd zijn met ons eigen vacuĆ¼m hijsgereedschap.

Klaar voor de toekomstĀ 
Met de realisatie van het nieuwe pand komt voor VIAVAC een grote droom uit. Arie de Groot (eigenaar bij VIAVAC): ā€œWij zijn trots op wat we samen met onze bouwpartners hebben neergezet. Het pand straalt de kwaliteit van VIAVAC uit. Aan alle details is gedacht. Bij VIAVAC zijn we klaar voor de toekomst. We hebben er zin in!ā€

Wees welkom!
Graag nodigen wij u uit om ons pand ook van binnen te bekijken. Het nieuwe pand bevindt zich op slechts 400 meter afstand van de oude locatie. Wij hopen u binnenkort te mogen ontvangen.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via [email protected] of bellen naar +31 (0)348 449 660.

Bekijk hier de timelaps voor een impressie van de bouw

Minder
Terug naar boven

Het slimme hijshulpmiddel voor het plaatsen van glas onder een overstek

Plaats u wel eens glaselementen onder een overstek binnen maximaal 2 meter van de gevellijn? VIAVAC heeft hiervoor een slim hijshulpmiddel ontwikkeld, namelijk dƩ VIAVAC Counter Balancer.

De VIAVAC Counter Balancer (CBL-1000) is ontworpen om elke montage tot 1.000 kg binnen de gevellijn uit te voeren. Middels een contragewicht wordt het glaselement in de juiste positie gezet, waardoor u het element nauwkeurig kunt positioneren.

Lees meer

Uitstekend te combineren met onze assortiment vacuĆ¼m hijsgereedschap

De glaszuigers van VIAVAC en de Counter Balancer zijn uitstekend met elkaar te combineren. Met de VIAVAC GBX hijst u glaselementen tot 800 kg. En mocht u genoodzaakt zijn om kleine glaselementen direct onder het overstek te plaatsen, dan kunt u hiervoor de VIAVAC GBL inzetten. Met het verkorte ophangoog is hijsen in kleine ruimtes een fluitje van een cent.

Altijd de juiste glaszuiger

De glaszuigers van VIAVAC zijn 360 graden draaibaar en hebben een 90 graden kantelmechanisme. Het draaien en kantelen komt goed van pas wanneer glaselementen onder een overstek geplaatst moeten worden en bij ramen waar de glaslatten aan de binnenkant van het kozijn gemonteerd zijn. Ook gebogen glas kan op een snelle en eenvoudige manier geplaatst worden, dankzij de VIAVAC compact GB2-300/R800.

Geschikt voor elke type kraanmachine

Beschikt u over een autolaadkraan, mobiele kraan of minikraan? Dan kunt u gemakkelijk de VIAVAC Counter Balancer gebruiken bij het plaatsen. Mede door zijn afmeting is de Counter Balancer eenvoudig te transporteren.

Uitproberen? Huren is ook mogelijk!

Naast koop, zijn onze vacuĆ¼m hijsgereedschappen ook te huur. Wij beschikken over een ruime huurvloot waardoor vrijwel altijd het door u gewenste apparaat beschikbaar is. Daarnaast biedt onze transportservice de mogelijkheid om op locatie te bezorgen. Geef via onze website door wat uw wensen zijn, dan zorgen wij ervoor dat u met een optimaal samengesteld vacuĆ¼m hijsapparaat aan de slag kunt..

Minder
Terug naar boven

Huur, service en verkoop gaan gewoon door! | Coronabeleid VIAVAC

De wereld is in de greep van het Coronavirus. Ook wij nemen onze verantwoordelijkheid en doen ons uiterste best om verspreiding van het virus te voorkomen door de richtlijnen van de overheid op te volgen. Daarnaast streven wij ernaar om u, volgens onze hoge standaard, zo goed mogelijk te helpen.

Lees meer

VIAVAC is bereikbaar!

Onze medewerkers zijn telefonisch en per email te bereiken en helpen u vanuit huis verder. Daarnaast hanteren wij aangepaste maatregelen op het hoofdkantoor in Lopik. Indien u een apparaat op komt halen of komt terugbrengen, verzoeken we u aan de aangegeven maatregelen te houden.

Huren van vacuĆ¼mheffers

Zolang er geen andere richtlijnen vanuit de overheid komen, is het mogelijk om een vacuĆ¼mheffer te huren voor uw projecten. U kunt direct bellen met +31 (0)348- 449 662 of mailen naar [email protected].

Levering van aangekochte apparaten

Wij kunnen nog steeds leveren volgens eerder gemaakte afspraken en ons productieproces loopt volgens planning. Daarnaast beschikken we over voldoende voorraad om u zo snel mogelijk te bedienden. In geval van wijzigingen, stellen wij u uiteraard tijdig op de hoogte.

Onderhoud en service

Tot nader order is besloten om geen keuringen of onderhoud op locatie te laten plaatsvinden. Hiermee waarborgen we de veiligheid van u en dat van onze medewerkers. Echter, bieden wij de mogelijkheid om uw apparaat bij ons intern te laten keuren. Neem hiervoor direct contact op met onze serviceafdeling via +31 (0)348- 449 664 of mail naar [email protected].

Storing? VIAVAC staat paraat

Een storing kunnen we niet onopgelost laten en daarvoor zijn wij nog steeds beschikbaar. Echter, ook hiervoor gelden aangepaste maatregelen. Zo dient het apparaat binnen te staan (geen tocht) en mogen er geen andere mensen in de buurt staan, ter preventie van onze servicemonteurs. Wilt u een storing melden? Neem contact op met de serviceafdeling.

Zolang het mogelijk is, blijven wij onze producten uitleveren. De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten hebben hierbij de allerhoogste prioriteit!

Minder
Terug naar boven

Nieuw bedrijfspand in aanbouw

Alsof ons 25-jarig bestaan al niet feestelijk genoeg is, hebben we nog iets te vieren. Op dit moment wordt er een compleet nieuw bedrijfspand gebouwd. Met het slaan van de feestelijke ā€˜eersteā€™ paal in 2019 is de bouw van het nieuw pand in volle gang. Op steenworp afstand van het huidige pand, beschikken wij straks over 3.500 mĀ² bedrijfsruimte, dit vergroot de mogelijkheid en onze wens om ons groeiend aanbod van producten nog verder te professionaliseren.

Lees meer

Groot aantal extra vierkante meters om te kunnen blijven groeien

Het pand beschikt over een oppervlakte van 1.000 mĀ² aan kantoorruimte en maar liefst 2.500 mĀ² voor de bedrijfshal met een hoogte van 12mĀ¹. Deze oppervlakte biedt de volledige ruimte voor verdere groei en ontwikkeling. Ook duurzaamheidsvoorzieningen zijn toegepast door het installeren van een warmtepomp en zonnepanelen. Op deze manier kunnen onze verhuurapparaten middels duurzame, opgewekte energie volledig opgeladen worden afgeleverd.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Het ontwerp is modern en kenmerkt zich door transparante gevels met de uitvoering van horizontale gevelopeningen. De entreepartij is opvallend en uitnodigend en heeft bijpassende accenten waaronder zonwerende lamellen. De staalconstructie is gepoedercoat en bestaat uit ruim 197.000 kg staal. Het spreekt voor zich dat alle dak- en wandpanelen gemonteerd zijn met onze eigen vacuĆ¼m hijsgereedschappen!

Het nieuwe bedrijfspand wordt samen met Bedrijfsbouw Partners B.V gerealiseerd. Naar verwachting zullen wij in september 2020 onze intrede nemen in het nieuwe pand. Wij ontvangen u daar graag!

Minder
Terug naar boven

VIAVAC: Al 25 jaar specialist op het gebied van slimme hijsoplossingen

VIAVAC viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Oprichter Arie de Groot begon in 1995 als zelfstandig constructeur in IJsselstein. Hij liet het bedrijf uitgroeien tot een internationale speler op het gebied van vacuĆ¼m heftechnieken voor de montage van glas, dak-, gevel- en wandpanelen. Inmiddels telt de organisatie meer dan 30 werknemers en worden de vacuĆ¼m hijsoplossingen in ruim 75 landen toegepast ā€“ en dat aantal blijft groeien.

Lees meer

Veiligheid en efficiƫntie in de bouw

VIAVAC richt zich op de uitdagingen in de bouw: zwaar fysiek werk en werken op grote hoogte. Om de veiligheid en efficiĆ«ntie op de bouwplaats te vergroten, ontwikkelt VIAVAC vacuĆ¼m hijsgereedschappen. Er volgt een uitvoerige procedure van testen, doorontwikkelen en bijsturen. De vacuĆ¼mheffers dienen bestand te zijn tegen vocht, kou en hitte en moeten tegen een stootje kunnen. Daarnaast vraagt de enorme variĆ«teit aan paneelprofielen en glasformaten om verschillende soorten zuignappen en configuratiemogelijkheden. Bovendien moet het hijsgereedschap gemakkelijk te transporteren zijn. Op zoek naar slimme hijsoplossingen, onderzoekt VIAVAC waar gebruikers tegenaanlopen. Hoe kan het makkelijker, sneller en vooral veiliger?

VacuĆ¼mheffen: dĆ© Nederlandse standaard

In 2002 werd de eerste CladBoy aan de markt gepresenteerd. Ondanks dat deze vacuĆ¼mheffer in Nederland meteen een succes is, zet de organisatie alles op alles om het eerste model te blijven verbeteren. VIAVAC blijft de behoeften van de gebruiker onderzoeken om hen te ontlasten van het zware werk en de bouwtijden te verkorten. Dit resulteert in een nieuw hijs- en keerapparaat, namelijk de RotaBoy. In 2006 ontwikkelt VIAVAC een speciale vacuĆ¼mheffer voor glasmontage; de GlassBoy. De markt voor montage van glaselementen waardeert de hoge kwaliteit van de apparaten en VIAVAC breidt uit met nieuwe modellen. Onlangs introduceerde VIAVAC de GBL voor het hijsen van glas tot 500 kilogram.

Kroon op het werk is de samenwerking met de Arbodienst. Met de wetgeving die volgt, wordt vacuĆ¼mheffen dĆ© Nederlandse standaard. Ook over de grens blijft dit niet onopgemerkt en wordt vacuĆ¼mheffen al snel een begrip. In 2020 is het dealernetwerk van VIAVAC verspreid over 19 landen en worden de producten in ruim 75 landen toegepast.

ā€œDe veiligheid en efficiĆ«ntie op de bouwplaats vergroten. Wereldwijd.ā€

– Arie de Groot

VIAVAC speelt in op marktontwikkelingen

VIAVAC ontwerpt, ontwikkelt en fabriceert in eigen huis en kan hierdoor snel inspelen op marktontwikkelingen, zoals: warmdakprofielen en het steeds zwaarder worden van glaselementen. Om gebruikers te laten profiteren van de nieuwste ontwikkelingen, biedt VIAVAC naast koop, ook de mogelijkheid de gereedschappen te huren. De huurvloot is ruim, dus het gewenste apparaat is altijd beschikbaar. Daarnaast bezorgt de transportservice van VIAVAC op elke werk- of bouwplaats. Klanten zijn lovend over de service van VIAVAC: Keuringen en onderhoud vinden snel plaats, in het eigen bedrijf of bij de klant op locatie. Bij een storing bieden zij direct ondersteuning, zodat de klant altijd verder kan en geen kostbare tijd verliest.

Groeien met een missie

De komende jaren zit VIAVAC niet stil. De bouw van een nieuw pand in Lopik, biedt de mogelijkheid om verder te groeien. VIAVAC zal naast het verbeteren van de huidige series, ook nieuwe hijsoplossingen ontwikkelen om divers zwaar fysiek werk te verlichten. Daarnaast zet VIAVAC in op uitbreiding van het internationale distributienetwerk. VIAVAC blijft daarbij trouw aan de oorspronkelijke missie van oprichter Arie de Groot:

ā€œDe veiligheid en efficiĆ«ntie op de bouwplaats vergroten. Wereldwijd.ā€

Minder
Terug naar boven

Hoe werken vacuĆ¼m hefsystemen?

VacuĆ¼m hefsystemen zijn systemen waarmee verschillende bouwelementen gehesen worden. Dat is heel kort door de bocht, maar in essentie is dat wat een vacuĆ¼m hefsysteem is. Er zijn diverse toepassingen mogelijk. Er bestaan vacuĆ¼m hefsystemen voor panelen, glas, steen, hout en nog vele andere specifieke toepassingen.

Lees meer

VacuĆ¼m maakt het mogelijk zware elementen te hijsen. In onze branche noemen we de te hijsen middelen ā€œde lastā€. De vacuĆ¼m hefsystemen zijn de onmisbare til hulp voor uw bouwploeg. De letterlijke en figuurlijke last valt daarmee van de schouders. Maar geen zorgen, met onze vacuĆ¼mheffers valt de last nooit! Door ons dubbel vacuĆ¼mcircuit is de last dubbel verzekerd. Mocht Ć©Ć©n van de circuits uitvallen, is er een tweede circuit om de gehele last te dragen.

Hoe hijst een vacuĆ¼m hefsysteem een last?

Een term die in veelvoud wordt toegepast wanneer er wordt gesproken over vacuĆ¼m is ā€œvastzuigenā€. Een zuignap zuigt zich vast aan een object. Eigenlijk is dit niet helemaal waar. Werken met vacuĆ¼m heeft alles te maken met binnen- en buitendruk. Feitelijk moet een zuignap een ā€œdruknapā€ heten.

Hoe werkt dat dan met binnen- en buitendruk?

Overal op aarde zijn er moleculen die rondvliegen. Wanneer je een leeg glas hebt en deze ondersteboven keert, stuiteren deze moleculen rond in het glas. Binnen het glas ketsen deze moleculen tegen de glaswand. Aan de buitenkant van het glas ketsen evenveel moleculen tegen de glaswand met dezelfde snelheid. In deze situatie is de binnen- en buitendruk gelijk.
Wanneer de moleculen binnen in het glas worden weggezogen, verandert de verhouding. De buitendruk is zojuist groter geworden dan de druk van binnen naar buiten. Het glas lijkt vastgezogen, maar eigenlijk wordt deze vastgedrukt.

Hoe werkt dat met vacuĆ¼m hefsystemen?

VacuĆ¼m hefsystemen werken hetzelfde als het bovengenoemde voorbeeld. Het hefsysteem wordt tegen een last aangezet. Vervolgens wordt er een situatie gecreĆ«erd waarbij de buitendruk groter is dan de druk binnen de ā€œzuignapā€. De moleculen worden weggezogen door het vacuĆ¼m hefsysteem en de last wordt vastgedrukt. Het circuit binnen de vacuĆ¼mheffer is luchtdicht, waardoor de buitendruk groter blijft. Vanaf dit moment kan de last gehesen worden.

Voor meer vragen over de vacuĆ¼m hefsystemen kunt u contact met ons opnemen. Wij als vacuĆ¼m hef specialisten helpen u graag uw last te hijsen. Ook voor speciale verzoeken staan wij open.

Minder
Terug naar boven

Meld u aan voor onze nieuwsbrief