+31 348 449 660

Phone

Nieuws

Het slimme hijshulpmiddel voor het plaatsen van glas onder een overstek

Plaats u wel eens glaselementen onder een overstek binnen maximaal 2 meter van de gevellijn? VIAVAC heeft hiervoor een slim hijshulpmiddel ontwikkeld, namelijk dé VIAVAC Counter Balancer.

De VIAVAC Counter Balancer (CBL-1000) is ontworpen om elke montage tot 1.000 kg binnen de gevellijn uit te voeren. Middels een contragewicht wordt het glaselement in de juiste positie gezet, waardoor u het element nauwkeurig kunt positioneren.

Lees meer

Uitstekend te combineren met onze assortiment vacuüm hijsgereedschap

De glaszuigers van VIAVAC en de Counter Balancer zijn uitstekend met elkaar te combineren. Met de VIAVAC GBX hijst u glaselementen tot 800 kg. En mocht u genoodzaakt zijn om kleine glaselementen direct onder het overstek te plaatsen, dan kunt u hiervoor de VIAVAC GBL inzetten. Met het verkorte ophangoog is hijsen in kleine ruimtes een fluitje van een cent.

Altijd de juiste glaszuiger

De glaszuigers van VIAVAC zijn 360 graden draaibaar en hebben een 90 graden kantelmechanisme. Het draaien en kantelen komt goed van pas wanneer glaselementen onder een overstek geplaatst moeten worden en bij ramen waar de glaslatten aan de binnenkant van het kozijn gemonteerd zijn. Ook gebogen glas kan op een snelle en eenvoudige manier geplaatst worden, dankzij de VIAVAC compact GB2-300/R800.

Geschikt voor elke type kraanmachine

Beschikt u over een autolaadkraan, mobiele kraan of minikraan? Dan kunt u gemakkelijk de VIAVAC Counter Balancer gebruiken bij het plaatsen. Mede door zijn afmeting is de Counter Balancer eenvoudig te transporteren.

Uitproberen? Huren is ook mogelijk!

Naast koop, zijn onze vacuüm hijsgereedschappen ook te huur. Wij beschikken over een ruime huurvloot waardoor vrijwel altijd het door u gewenste apparaat beschikbaar is. Daarnaast biedt onze transportservice de mogelijkheid om op locatie te bezorgen. Geef via onze website door wat uw wensen zijn, dan zorgen wij ervoor dat u met een optimaal samengesteld vacuüm hijsapparaat aan de slag kunt..

Minder
Terug naar boven

Huur, service en verkoop gaan gewoon door! | Coronabeleid VIAVAC

De wereld is in de greep van het Coronavirus. Ook wij nemen onze verantwoordelijkheid en doen ons uiterste best om verspreiding van het virus te voorkomen door de richtlijnen van de overheid op te volgen. Daarnaast streven wij ernaar om u, volgens onze hoge standaard, zo goed mogelijk te helpen.

Lees meer

VIAVAC is bereikbaar!

Onze medewerkers zijn telefonisch en per email te bereiken en helpen u vanuit huis verder. Daarnaast hanteren wij aangepaste maatregelen op het hoofdkantoor in Lopik. Indien u een apparaat op komt halen of komt terugbrengen, verzoeken we u aan de aangegeven maatregelen te houden.

Huren van vacuümheffers

Zolang er geen andere richtlijnen vanuit de overheid komen, is het mogelijk om een vacuümheffer te huren voor uw projecten. U kunt direct bellen met +31 (0)348- 449 662 of mailen naar info@viavac.com.

Levering van aangekochte apparaten

Wij kunnen nog steeds leveren volgens eerder gemaakte afspraken en ons productieproces loopt volgens planning. Daarnaast beschikken we over voldoende voorraad om u zo snel mogelijk te bedienden. In geval van wijzigingen, stellen wij u uiteraard tijdig op de hoogte.

Onderhoud en service

Tot nader order is besloten om geen keuringen of onderhoud op locatie te laten plaatsvinden. Hiermee waarborgen we de veiligheid van u en dat van onze medewerkers. Echter, bieden wij de mogelijkheid om uw apparaat bij ons intern te laten keuren. Neem hiervoor direct contact op met onze serviceafdeling via +31 (0)348- 449 664 of mail naar service@viavac.com.

Storing? VIAVAC staat paraat

Een storing kunnen we niet onopgelost laten en daarvoor zijn wij nog steeds beschikbaar. Echter, ook hiervoor gelden aangepaste maatregelen. Zo dient het apparaat binnen te staan (geen tocht) en mogen er geen andere mensen in de buurt staan, ter preventie van onze servicemonteurs. Wilt u een storing melden? Neem contact op met de serviceafdeling.

Zolang het mogelijk is, blijven wij onze producten uitleveren. De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten hebben hierbij de allerhoogste prioriteit!

Minder
Terug naar boven

Nieuw bedrijfspand in aanbouw

Alsof ons 25-jarig bestaan al niet feestelijk genoeg is, hebben we nog iets te vieren. Op dit moment wordt er een compleet nieuw bedrijfspand gebouwd. Met het slaan van de feestelijke ‘eerste’ paal in 2019 is de bouw van het nieuw pand in volle gang. Op steenworp afstand van het huidige pand, beschikken wij straks over 3.500 m² bedrijfsruimte, dit vergroot de mogelijkheid en onze wens om ons groeiend aanbod van producten nog verder te professionaliseren.

Lees meer

Groot aantal extra vierkante meters om te kunnen blijven groeien

Het pand beschikt over een oppervlakte van 1.000 m² aan kantoorruimte en maar liefst 2.500 m² voor de bedrijfshal met een hoogte van 12m¹. Deze oppervlakte biedt de volledige ruimte voor verdere groei en ontwikkeling. Ook duurzaamheidsvoorzieningen zijn toegepast door het installeren van een warmtepomp en zonnepanelen. Op deze manier kunnen onze verhuurapparaten middels duurzame, opgewekte energie volledig opgeladen worden afgeleverd.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Het ontwerp is modern en kenmerkt zich door transparante gevels met de uitvoering van horizontale gevelopeningen. De entreepartij is opvallend en uitnodigend en heeft bijpassende accenten waaronder zonwerende lamellen. De staalconstructie is gepoedercoat en bestaat uit ruim 197.000 kg staal. Het spreekt voor zich dat alle dak- en wandpanelen gemonteerd zijn met onze eigen vacuüm hijsgereedschappen!

Het nieuwe bedrijfspand wordt samen met Bedrijfsbouw Partners B.V gerealiseerd. Naar verwachting zullen wij in september 2020 onze intrede nemen in het nieuwe pand. Wij ontvangen u daar graag!

Minder
Terug naar boven

VIAVAC: Al 25 jaar specialist op het gebied van slimme hijsoplossingen

VIAVAC viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Oprichter Arie de Groot begon in 1995 als zelfstandig constructeur in IJsselstein. Hij liet het bedrijf uitgroeien tot een internationale speler op het gebied van vacuüm heftechnieken voor de montage van glas, dak-, gevel- en wandpanelen. Inmiddels telt de organisatie meer dan 30 werknemers en worden de vacuüm hijsoplossingen in ruim 75 landen toegepast – en dat aantal blijft groeien.

Lees meer

Veiligheid en efficiëntie in de bouw

VIAVAC richt zich op de uitdagingen in de bouw: zwaar fysiek werk en werken op grote hoogte. Om de veiligheid en efficiëntie op de bouwplaats te vergroten, ontwikkelt VIAVAC vacuüm hijsgereedschappen. Er volgt een uitvoerige procedure van testen, doorontwikkelen en bijsturen. De vacuümheffers dienen bestand te zijn tegen vocht, kou en hitte en moeten tegen een stootje kunnen. Daarnaast vraagt de enorme variëteit aan paneelprofielen en glasformaten om verschillende soorten zuignappen en configuratiemogelijkheden. Bovendien moet het hijsgereedschap gemakkelijk te transporteren zijn. Op zoek naar slimme hijsoplossingen, onderzoekt VIAVAC waar gebruikers tegenaanlopen. Hoe kan het makkelijker, sneller en vooral veiliger?

Vacuümheffen: dé Nederlandse standaard

In 2002 werd de eerste CladBoy aan de markt gepresenteerd. Ondanks dat deze vacuümheffer in Nederland meteen een succes is, zet de organisatie alles op alles om het eerste model te blijven verbeteren. VIAVAC blijft de behoeften van de gebruiker onderzoeken om hen te ontlasten van het zware werk en de bouwtijden te verkorten. Dit resulteert in een nieuw hijs- en keerapparaat, namelijk de RotaBoy. In 2006 ontwikkelt VIAVAC een speciale vacuümheffer voor glasmontage; de GlassBoy. De markt voor montage van glaselementen waardeert de hoge kwaliteit van de apparaten en VIAVAC breidt uit met nieuwe modellen. Onlangs introduceerde VIAVAC de GBL voor het hijsen van glas tot 500 kilogram.

Kroon op het werk is de samenwerking met de Arbodienst. Met de wetgeving die volgt, wordt vacuümheffen dé Nederlandse standaard. Ook over de grens blijft dit niet onopgemerkt en wordt vacuümheffen al snel een begrip. In 2020 is het dealernetwerk van VIAVAC verspreid over 19 landen en worden de producten in ruim 75 landen toegepast.

“De veiligheid en efficiëntie op de bouwplaats vergroten. Wereldwijd.”

– Arie de Groot

VIAVAC speelt in op marktontwikkelingen

VIAVAC ontwerpt, ontwikkelt en fabriceert in eigen huis en kan hierdoor snel inspelen op marktontwikkelingen, zoals: warmdakprofielen en het steeds zwaarder worden van glaselementen. Om gebruikers te laten profiteren van de nieuwste ontwikkelingen, biedt VIAVAC naast koop, ook de mogelijkheid de gereedschappen te huren. De huurvloot is ruim, dus het gewenste apparaat is altijd beschikbaar. Daarnaast bezorgt de transportservice van VIAVAC op elke werk- of bouwplaats. Klanten zijn lovend over de service van VIAVAC: Keuringen en onderhoud vinden snel plaats, in het eigen bedrijf of bij de klant op locatie. Bij een storing bieden zij direct ondersteuning, zodat de klant altijd verder kan en geen kostbare tijd verliest.

Groeien met een missie

De komende jaren zit VIAVAC niet stil. De bouw van een nieuw pand in Lopik, biedt de mogelijkheid om verder te groeien. VIAVAC zal naast het verbeteren van de huidige series, ook nieuwe hijsoplossingen ontwikkelen om divers zwaar fysiek werk te verlichten. Daarnaast zet VIAVAC in op uitbreiding van het internationale distributienetwerk. VIAVAC blijft daarbij trouw aan de oorspronkelijke missie van oprichter Arie de Groot:

“De veiligheid en efficiëntie op de bouwplaats vergroten. Wereldwijd.”

Minder
Terug naar boven

Hoe werken vacuüm hefsystemen?

Vacuüm hefsystemen zijn systemen waarmee verschillende bouwelementen gehesen worden. Dat is heel kort door de bocht, maar in essentie is dat wat een vacuüm hefsysteem is. Er zijn diverse toepassingen mogelijk. Er bestaan vacuüm hefsystemen voor panelen, glas, steen, hout en nog vele andere specifieke toepassingen.

Lees meer

Vacuüm maakt het mogelijk zware elementen te hijsen. In onze branche noemen we de te hijsen middelen “de last”. De vacuüm hefsystemen zijn de onmisbare til hulp voor uw bouwploeg. De letterlijke en figuurlijke last valt daarmee van de schouders. Maar geen zorgen, met onze vacuümheffers valt de last nooit! Door ons dubbel vacuümcircuit is de last dubbel verzekerd. Mocht één van de circuits uitvallen, is er een tweede circuit om de gehele last te dragen.

Hoe hijst een vacuüm hefsysteem een last?

Een term die in veelvoud wordt toegepast wanneer er wordt gesproken over vacuüm is “vastzuigen”. Een zuignap zuigt zich vast aan een object. Eigenlijk is dit niet helemaal waar. Werken met vacuüm heeft alles te maken met binnen- en buitendruk. Feitelijk moet een zuignap een “druknap” heten.

Hoe werkt dat dan met binnen- en buitendruk?

Overal op aarde zijn er moleculen die rondvliegen. Wanneer je een leeg glas hebt en deze ondersteboven keert, stuiteren deze moleculen rond in het glas. Binnen het glas ketsen deze moleculen tegen de glaswand. Aan de buitenkant van het glas ketsen evenveel moleculen tegen de glaswand met dezelfde snelheid. In deze situatie is de binnen- en buitendruk gelijk.
Wanneer de moleculen binnen in het glas worden weggezogen, verandert de verhouding. De buitendruk is zojuist groter geworden dan de druk van binnen naar buiten. Het glas lijkt vastgezogen, maar eigenlijk wordt deze vastgedrukt.

Hoe werkt dat met vacuüm hefsystemen?

Vacuüm hefsystemen werken hetzelfde als het bovengenoemde voorbeeld. Het hefsysteem wordt tegen een last aangezet. Vervolgens wordt er een situatie gecreëerd waarbij de buitendruk groter is dan de druk binnen de “zuignap”. De moleculen worden weggezogen door het vacuüm hefsysteem en de last wordt vastgedrukt. Het circuit binnen de vacuümheffer is luchtdicht, waardoor de buitendruk groter blijft. Vanaf dit moment kan de last gehesen worden.

Voor meer vragen over de vacuüm hefsystemen kunt u contact met ons opnemen. Wij als vacuüm hef specialisten helpen u graag uw last te hijsen. Ook voor speciale verzoeken staan wij open.

Minder
Terug naar boven

VIAVAC GBX: veelzijdig hijsgereedschap voor glazen elementen tot 800 kg

De VIAVAC GBX kenmerkt zich door zijn veelzijdigheid en bedieningsgemak. Dit vacuümhijsgereedschap, met een maximale hijscapaciteit van 800 kg, is namelijk op 6 verschillende manieren te configureren en hierdoor geschikt voor het plaatsen van een grote variatie in afmetingen en vormen van glas. Daarnaast is het mogelijk het apparaat in de gewenste schuinte vast te zetten, zodat ook hellende glaselementen gemakkelijk en veilig geplaatst kunnen worden.

Bij de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid en het veilig werken. Naast zijn robuuste en solide constructie, is het apparaat voorzien van de wettelijke voorgeschreven dubbele vacuum circuits. De VIAVAC GBX wordt standaard geleverd in een stevige transportbox en is daardoor eenvoudig te transporteren. De VIAVAC GBX is optioneel leverbaar met een draadloze afstandsbediening.

Terug naar boven

Handige beschermhoes CladBoy

Langdurige blootstelling aan regen, sneeuw en zonlicht eisen hun tol. VIAVAC heeft nu een handige beschermhoes die de CladBoy samen met zijn uitbreidingsdoelen effectief tegen weersinvloeden beschermt.

De handige klittenbandsluiting maakt het mogelijk dat deze in een handomdraai aangebracht en verwijderd kan worden.

Een must have als u uw gereedschap in goede conditie wilt houden.

Terug naar boven

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Op deze website maken wij gebruik van cookies om het gebruik van de website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Wanneer u akkoord gaat met onze cookies, klik dan op akkoord.

Notre site Internet utilise des cookies pour améliorer sa fonctionnalité, ses performances et l’expérience utilisateur que nous procurons, ainsi que pour améliorer la pertinence de nos offres. Si vous êtes d’accord avec notre politique d’utilisation des cookies, cliquez sur « Je suis d’accord ».

Lees hier onze privacyverklaring en cookiebeleid.

Vous pouvez lire notre déclaration de confidentialité et notre politique d’utilisation des cookies ici.