+31 348 449 660

Phone

Nog efficiënter werken met een afstandsbediening van VIAVAC!

Al ons hijsgereedschap ontwikkelen wij met als doel om op een efficiënte, gezonde en veilige wijze dak- en wandbekleding te monteren. Om de montage nog sneller en eenvoudiger te laten verlopen, heeft VIAVAC ook afstandsbedieningen op de markt gebracht. Het gebruik van een afstandsbediening wordt in de praktijk steeds vaker toegepast. Voor de vacuümheffer type CladBoy CB5 zijn er twee soorten leverbaar, namelijk de afstandsbediening met kabelaansluiting en een radiografische afstandsbediening.

Afstandsbediening met kabelaansluiting
Bij deze afstandsbediening wordt een drukknopkast geplaatst nabij de zuignappen. Hiermee wordt voorkomen dat monteurs op het dak steeds naar de vacuümheffer moeten lopen om het vacuüm af te schakelen. De bedieningsknoppen op de basisunit blijven gehandhaafd zodat de vacuümheffer ook zonder afstandsbediening gebruikt kan worden. Deze afstandsbediening wordt veel gebruikt bij het plaatsen van lange dakpanelen.

 

Radiografische afstandsbediening
Bij de montage van wandpanelen is de toepassing van de radiografische afstandsbediening een veel gebruikte optie. Hiermee hoeft de monteur niet voor elk paneel met een verreiker of hoogwerker naar de vacuümunit om het vacuüm af te schakelen. Dit voorkomt een hoop extra handelingen en vergemakkelijkt de montage.

Let op:
De afstandsbediening wordt alléén toegepast in combinatie met een dubbel vacuümsysteem en is voor de CB5 ook achteraf nog in te bouwen.

Voor de CladBoy compact GB2 is een radiografische afstandsbediening leverbaar waarbij ook de drukknoppen op de unit zelf gehandhaafd blijven, zodat ook de manuele bediening mogelijk blijft. De afstandsbediening van de GB2 is achteraf niet in te bouwen en dient bij aankoop direct te worden mee besteld.

Meer informatie?
Voor meer informatie over één van onze apparaten of de optionele afstandsbedieningen, kunt u contact met ons opnemen.